Tietoja

Näin jaat jotain

Liity Jaa jotain Facebook-ryhmään tai käytä Twitterissä aihetunnistetta #jaajotain ja kirjoita kommentti, jossa linkität jakamaasi aineistoon. Jos et halua liittyä kumpaankaan, voit myös kertoa tämän blogin kommentissa, mitä olet jakanut ja minne. Kaikki jaetut poimitaan Scoop.it-kuratointisivustolle.

Usutamme jakamaan laajalla skaalalla jotain, josta arvelee olevan jollekin oppimishaluiselle ihmiselle iloa. Jaettu voi liittyä koulumaiseen oppimiseen, mutta yhtä hyvin harrastuksiin tai työelämässä oppimiseen. Huomaa reunaehto: jaa avoimesti lisenssoitua oppimateriaalia.

Miksi jakaisimme? Jakaminen ilahduttaa ja auttaa. Virtuaalinen jaettava ei paljon paina, mutta osuessaan tarvitsijalle painoarvoa kertyy. Jaettu tieto ei puoliinnu.

Jos järjestät oman Jaa jotain -aktiviteetin, saat käyttää halutessasi Anne Ronkaan piirtämää tunnusta.

Kenenkään ei ole pakko jakaa. Saa lurkkia, saa vapaamatkustaa ja saa myös haukkua-räksyttää jakajia. Yhdenlaista jakamistahan sekin on.

Taustaa

jaa jotain logo 200

Suomen eOppimiskeskus koordinoi AVO Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hanketta. Hankkeen agendalle kuuluu masinoida nimensä mukaista asiaa Suomessa.

Maaliskuussa vietetään kansainvälisesti Open Education Week -tapahtumaa. AVO-hankkeessa puuhanneet Anne Rongas ja Kari A. Hintikka päättivät vuonna 2013 laittaa pallon pyörimään kevyyeen tyyliin, avoimen netin kaverisuosittelun hengessä.

11.3.2013 Jaa jotain -päivä sai hyvän vastaanoton. Moni äityi ensimmäistä kertaa elämässään jakamaan jotain oppiaineistoa netitse. Tapahtumalle toivottiin myös jatkoa. AVO-hankkeen päätyttyä 2014 hankkeessa mukana ollut Otavan Opisto on jatkanut tapahtuman koordiointia, vuosina 2015 ja 2016 koordinoinnista vastasi Ideatarhurit tiimi ja vuodesta 2017 eteenpäin Suunta-tiimi. Joulukuusta 2018 alkaen Otavan Opisto toimii nimen Otavia alla (Mikkelin kaupungin liikelaitos). Otavan Opisto on edelleen vanha tuttu kansanopisto Mikkelin Otavassa, ja osa Otavian toimintaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s