Näin jaat jotain
Liity Jaa jotain Facebook-ryhmään tai käytä Twitterissä aihetunnistetta #jaajotain ja kirjoita kommentti, jossa linkität jakamaasi aineistoon. Jos et halua liittyä kumpaankaan, voit myös kertoa tämän blogin kommentissa, mitä olet jakanut ja minne. Kaikki jaetut poimitaan Scoop.it-kuratointisivustolle.
Usutamme jakamaan laajalla skaalalla jotain, josta arvelee olevan jollekin oppimishaluiselle ihmiselle iloa. Jaettu voi liittyä koulumaiseen oppimiseen, mutta yhtä hyvin harrastuksiin tai työelämässä oppimiseen. Huomaa reunaehto: jaa avoimesti lisenssoitua oppimateriaalia.
Miksi jakaisimme? Jakaminen ilahduttaa ja auttaa. Virtuaalinen jaettava ei paljon paina, mutta osuessaan tarvitsijalle painoarvoa kertyy. Jaettu tieto ei puoliinnu.
Jos järjestät oman Jaa jotain -aktiviteetin, saat käyttää halutessasi Anne Ronkaan piirtämää tunnusta.
Kenenkään ei ole pakko jakaa. Saa lurkkia, saa vapaamatkustaa ja saa myös haukkua-räksyttää jakajia. Yhdenlaista jakamistahan sekin on.
Taustaa

Suomen eOppimiskeskus koordinoi AVO Avoimuudesta voimaa oppimisverkostoihin -hanketta. Hankkeen agendalle kuuluu masinoida nimensä mukaista asiaa Suomessa.
Maaliskuussa vietetään kansainvälisesti Open Education Week -tapahtumaa. AVO-hankkeessa puuhanneet Anne Rongas ja Kari A. Hintikka päättivät vuonna 2013 laittaa pallon pyörimään kevyyeen tyyliin, avoimen netin kaverisuosittelun hengessä.
11.3.2013 Jaa jotain -päivä sai hyvän vastaanoton. Moni äityi ensimmäistä kertaa elämässään jakamaan jotain oppiaineistoa netitse. Tapahtumalle toivottiin myös jatkoa. AVO-hankkeen päätyttyä 2014 hankkeessa mukana ollut Otavan Opisto on jatkanut tapahtuman koordiointia, vuosina 2015 ja 2016 koordinoinnista vastasi Ideatarhurit tiimi ja vuodesta 2017 eteenpäin Suunta-tiimi. Joulukuusta 2018 alkaen Otavan Opisto toimii nimen Otavia alla (Mikkelin kaupungin liikelaitos). Otavan Opisto on edelleen vanha tuttu kansanopisto Mikkelin Otavassa, ja osa Otavian toimintaa.